x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Propunere AVAS = Falimentul va fi amânat

Propunere AVAS = Falimentul va fi amânat

de Elena Stan    |    20 Apr 2007   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) solicită Guvernului să prelungească de la şase luni la 18 luni amânarea procedurilor de insolvenţă pentru 28 de companii, printre care Electroputere, Rulmentul, Tractorul, unităţile de pe platforma Nitramonia, Petrotrans, Romaero etc.

De asemenea, AVAS vrea să suplimenteze lista insolvenţilor cu 12 firme din industria de apărare. În plus, autoritatea cere amânarea de la şase luni la un an a termenului în care instituţia va efectua restructuarea, privatizarea sau lichidarea voluntară a celor 40 de companii. AVAS a mai propus Guvernului să aprobe ştergerea datoriilor bugetare a companiilor din industria de apărare, care vor intra în procesul de reorganizare şi privatizare, precum şi înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Coordonarea Industriei de Apărare, potrivit unui proiect de lege elaborat de instituţie.

ANGAJAŢI. Salariaţii disponibilizaţi prin concedieri colective de la companiile din industria de apărare ar urma să beneficieze de măsurile de protecţie socială prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 95/2002. Numărul de salariaţi care urmează a fi disponibilizaţi pentru fiecare societate comercială este stabilit în programul de restructurare aprobat de conducerea societăţii, de către AVAS şi prin hotărâri ale guvernului.

×
Subiecte în articol: economic