x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rafo Oneşti, încă un restart ratat

Rafo Oneşti, încă un restart ratat

de Adrian Stoica    |    15 Apr 2019   •   11:48
Rafo Oneşti, încă un restart ratat
Sursa foto: SEBASTIAN SASCAU/ROMPRES/FOTO

O nouă procedură de vânzare a rafinăriei Rafo Oneşti, care ar fi trebuit să înceapă astăzi, a fost amânată, după ce până la sfârşitul săptămânii trecute nu se arătase nicio companie interesată să participe. Aceasta ar fi fost a patra încercare de vânzare a rafinăriei, din acest an, iar acest lucru ar fi urmat să se facă prin negociere directă. Noul termen este 13 mai, cu trei zile înainte ca Tribunalul Bacău să judece cererea ANAF de intrare în faliment a companiei.

 

Preţul de pornire era stabilit la 44,625 milioane de dolari şi nu putea coborî sub 30 de milioane de dolari. Potrivit unor surse din cadrul Rafo, de cumpărarea rafinăriei s-ar fi arătat interesate mai multe companii străine, dar nu s-a materializat nimic. În cărţi pentru preluarea rafinăriei rămâne însă compania chineză Sinopec Luoyang.

 

Chinezii rămân în cărţi

Chiar dacă nu au depus documentaţia necesară pentru a participa la negocierile prevăzute să înceapă astăzi, chinezii vor veni în această săptămână în România pentru a continua discuţiile. Pe lângă rafinărie, Sinopec ar mai fi interesată şi de achiziţionarea combinatului Carom. Potrivit surselor citate, cei de la Sinopec au primit şi un studiu de fezabilitate privind potenţialul rafinăriei şi ar urma să prezinte o ofertă concretă luna viitoare.

 

330 milioane de lei reprezintă datoriile acumulate de Rafo Oneşti.

 

Tribunalul Bacău a stabilit pentru 16 mai un nou termen de judecată în procesul prin care ANAF, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, a cerut intrarea în faliment a societăţii Rafo Oneşti. Instanţa vrea să ştie exact care este datoria rafinăriei către creditori înainte de a trimite Rafo în faliment.

 

În 2018, la prima licitaţie organizată pentru vânzare, preţul rafinăriei era fixat la 59,5 milioane de dolari

×
Subiecte în articol: rafo onesti