x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reacţie PFP. Pensiile private ale românilor sunt în pericol

Reacţie PFP. Pensiile private ale românilor sunt în pericol

de Daniela Ivan    |    25 Aug 2017   •   08:19
Reacţie PFP. Pensiile private ale românilor sunt în pericol
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Reducerea contribuţiilor la Pilonul II de pensii este la fel de nocivă ca şi naţionalizarea sau desfiinţarea acestor fonduri, spun reprezentanţii Asociaţiei Participanţilor în Fondurile de Pensii şi Fondurile de Investiţii (PFP). Aceştia amintesc că, în prezent, Legea nr. 411/2004 prevede ca această contribuţie să fie de 6%, dar prin derogări succesive realizate în fiecare an aceasta a fost menţinută la un nivel mai mic (în prezent 5,1%), cu promisiuni anuale nerespectate ale fiecărui Guvern şi Parlament că aceasta va fi adusă la nivelul legal.

"Interesele viitorilor pensionari au fost astfel încălcate în mod constant. Totuşi, cu toată această încălcare a intereselor viitorilor pensionari, trebuie să remarcăm că, până în acest an, niciun Guvern şi niciun Parlament nu au discutat despre naţionalizarea sau desfiinţarea fondurilor de pensii Pilon II sau despre diminuarea contribuţiilor la acestea", mai arată reprezentanţii PFP. 

"Cu siguranţă 2,5% este o contribuţie infimă, al cărei rezultat este că românii vor pierde orice garanţie privind pensia lor viitoare", spun reprezentanţii PFP.

×
Subiecte în articol: pensii private