x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reguli noi pentru auditori

Reguli noi pentru auditori

de Daniela Ivan    |    17 Ian 2008   •   00:00

Băncii Naţionale a României (BNR), Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi membrii ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) vor supraveghea, din acest an, activitatea de audit, a declarat vicepreşedintele Camerei Auditorilor Financiari, Maria Manolescu.

Băncii Naţionale a României (BNR), Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi membrii ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) vor supraveghea, din acest an, activitatea de audit, a declarat vicepreşedintele Camerei Auditorilor Financiari, Maria Manolescu. România trebuie să finalizeze, până în luna iunie, legislaţia privind auditul statutar şi să înfiinţeze Consiliul pentru supravegherea publică a activităţii de audit, din care vor face parte şi reprezentanţi ai BNR şi CNVM.

 

Proiectul de lege privind auditul statutar şi înfiinţarea Consiliului pentru supravegherea publică a activităţii de audit statutar se află în dezbatere publică şi trebuie să fie aprobat până în iunie, deoarece expiră perioada de doi ani în care trebuie România trebuie să implementeze directiva europeană în domeniu, a afirmat Manolescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.
Ea a precizat că, în prezent, se primesc observaţii şi a estimat că forma finală a proiectului ar putea fi înaintată pentru aprobare la jumătatea lunii februarie.

 

Din Consiliul pentru supravegherea publică a activităţii de audit vor mai face parte, pe lângă reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României (BNR), Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi membrii ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Camerei Auditorilor Financiari din România şi ai Corpului Experţilor Contabili şi ai Contabililor Autorizaţi. Totodată, Consiliul trebuie să monitorizeze şi să coordoneze procesul de aplicare a Standardelor Internaţionale de Audit în România, precum şi să promoveze creşterea încrederii publice în activitatea de audit al situaţiilor financiare.

×
Subiecte în articol: economic