x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Restaurantele și terasele vor putea ocupa gratuit domeniul public până la sfârșitul anului

Restaurantele și terasele vor putea ocupa gratuit domeniul public până la sfârșitul anului

22 Apr 2021   •   12:42
Restaurantele și terasele vor putea ocupa gratuit domeniul public până la sfârșitul anului

Restaurantele şi terasele de vară ar putea ocupa domeniul public în mod gratuit până la 31 decembrie 2021, potrivit unui proiect de hotărâre aflat ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), din 27 aprilie.

Taxa de ocupare a spațiului public pentru restaurante şi terase de vară a fost suspendată de la începutul anului și până pe 30 iunie, conform hotărârii CGMB nr. 429 din 21 decembrie 2020. Noul proiect anulează taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară.

Potrivit hotărârii CGMB nr. 139/2020, taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară are o valoare cuprinsă între 0,50 - 1,10 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă. Taxa se percepe pentru maii multe tipuri de activităţi: alimentaţie publică, terase de vară (pentru perioada 01.05 - 30.09) cu sau fără băuturi alcoolice, comercializare produse panificaţie şi patiserie. Perioada 1 mai - 30 septembrie este estimativă, putându-se efectua solicitări şi în afara acestuia.

×
Subiecte în articol: gratuitate restaurante terase