x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii ar putea consuma în 2021 carburanţi de 13 miliarde de dolari

Românii ar putea consuma în 2021 carburanţi de 13 miliarde de dolari

27 Mai 2021   •   11:40
Românii ar putea consuma în 2021 carburanţi de 13 miliarde de dolari

Vânzările de produse petroliere ar putea ajunge anul acesta la circa 13,2 miliarde de dolari (11 mld. euro), în creştere de circa 2% faţă de 2020, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor, citate de ZF.

Va­loarea estimată nu este la nivelul anului 2019, ultimul an de dinaintea pandemiei, iar întrebarea care se ridică este dacă nu cumva vârful petrolului deja a fost atins, mai ales odată cu dezvoltarea soluţiilor alternative de mobilitate.

Piaţa a dat primele semne de redresare, după scăderea de 5-6% din 2020, încă din primul trimestru al anului, dar la nivelul celor mai mari jucători din domeniu este vizibilă orientarea şi spre alte soluţii de mobilitate, cum este cazul încărcătoarelor pentru maşinile electrice, concomitent cu transformarea staţiilor în centre de servicii.

Potrivit calculelor ZF, în România funcţionează acum o reţea de circa 1.000 de staţii electrice, iar numărul de înmatriculări de maşini „verzi“ se dublează de la an la an.

În acest context, marii jucători din domeniul petrolier, cum ar fi OMV Petrom sau MOL România, au demarat la rândul lor proiecte de mobilitate electrică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: consum carburanti