x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RomTelecom trage OTE in sus

RomTelecom trage OTE in sus

20 Sep 2004   •   00:00

In Romania, RomTelecom a inceput sa mearga foarte bine, insa nu poate sa acopere toate pierderile din OTE in ultimii ani, a declarat, pentru cotidianul elen Kathimerini, la Salonic, presedintele director general al OTE, Panagis Vourloumis.

VLAD MATEI

Conducerea companiei grecesti, pentru care restructurarea este cuvantul-cheie in privinta viitorului, inca analizeaza daca sa repuna in functiune compania de telefonie fixa Cosmorom. "Totusi, trebuie sa luam decizii imediat, pentru ca, daca mai intarziem alte cateva luni, nu va mai fi loc pentru noi pentru a intra pe piata", a precizat Voruloumis.

PROFITABIL. Referindu-se, in general, la participatiile OTE in afara granitelor, Vourloumis a aratat ca in prezent toate companiile la care aceasta are actiuni sunt profitabile, dar a caracterizat investitiile din Serbia (unde detine 20% din compania de telefonie fixa) si din Armenia (unde detine 90%) ca fiind "rani".

DESCENDENT. OTE, care detinea monopolul telefoniei fixe din Grecia, a pierdut aproape 15% din piata de la liberalizarea acesteia in 2000. Profiturile sale au inregistrat un trend descendent in ultimii ani, managementul motivand aceste rezultate prin competitivitatea care a crescut pe segmentul telefoniei fixe, onorariilor mici pe care a fost fortata sa le perceapa competitorilor sai pentru utilizarea retelei de telefonie fixa, precum si costurilor extraordinare si a anularilor financiare in anumite achizitii de peste hotare, in special din Romania.

×
Subiecte în articol: economic