x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România are cea mai mare pondere a salariilor în bugetul statului din toată Uniunea Europeană: Opriți risipa!

România are cea mai mare pondere a salariilor în bugetul statului din toată Uniunea Europeană: Opriți risipa!

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   20:20
România are cea mai mare pondere a salariilor în bugetul statului din toată Uniunea Europeană: Opriți risipa!

România are cea mai mare pondere a salariilor în bugetul statului din UE, a declarat Marius Ştefan, preşedintele Romanian Business Leaders (RBL), la ZF Live. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii despre reducerea cheltuielilor bugetare.

Reprezentanţi ai patronatelor, antreprenorilor din România şi investitorilor străini au publicat puncte de vedere cu privire la discuţiile despre majorarea de taxe sau scăderea cheltuielilor bugetare pentru a echilibra bugetul de stat. Punctul comun al opiniilor a fost reducerea reală a risipei de la bugetul de stat, ca primă măsură, înainte de modificarea taxelor.

„Înţelegem că datoria publică şi deficitul bugetului de stat sunt în creştere. Politicienii consideră întotdeauna că acest deficit trebuie corectat prin măriri de taxe. Noi, oamenii de afaceri însă, transmitem fără echivoc că statul trebuie în primul rând să-şi micşoreze propriile cheltuieli, să se comporte responsabil cu administrarea banului public“, a spus Dan Şucu, preşedintele confederaţiei patronale Concordia.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie antreprenorială cu 500 de membri.

„Ne-am uitat pe ponderea salariilor în bugetul statului şi am descoperit că România are cea mai mare pondere din UE, adică 33,8% din veniturile încasate la buget în 2021 (ultimele date) erau cheltuieli salariale, în timp ce media EU este de 22,4%”, a explicat Marius Ştefan, preşedintele RBL.

Nu vrem scăderi de taxe sau ajutor, ci vrem să ştim care sunt regulile jocului, a mai spus, de la ZF Live, Marius Ştefan.

Și Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a transmis un mesaj susținând că „orice ajustare legislativă trebuie să aibă în vedere păstrarea acestui trend pozitiv care reprezintă o resursă importantă pentru economie şi consolidarea bugetului de stat.”

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salarii bugetul statului romania risipă