x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Salariul minim ar putea creşte cu 30 lei

Salariul minim ar putea creşte cu 30 lei

06 Dec 2011   •   12:57
Salariul minim ar putea creşte cu 30 lei

Guvernul analizeaza varianta cresterii salariului minim de la 670 lei la 700 lei, le-a transmis premierul Emil Boc patronatelor si sindicatelor, cu care a discutat la Palatul Victoria. De asemenea, s-a luat in discutie reducerea fiscalitatii la salarii, care ar avea impact pentru aproximativ 600.000 salarii aflate in grila cuprinsa intre 700 lei si 1.000 lei.

Discutia pe tema salariului minim a avut loc, astazi, in cadrul sedintei Consiliului National Tripartit, din care fac parte reprezentanti ai Guvernului, ai patronatelor si ai confederatiilor sindicale.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, astazi, ca in cadrul Guvernului se analizeaza cresterea salariului minim pe tara "pana la 700 de lei". "Este in discutie, este in discutie pana la 700 de lei. Din sectorul economic vin semnale ca salariile sunt la nivelul de 700", a explicat Ialomitianu, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste eventuale cresteri de salarii si pensii in 2012, ministrul a reiterat ca depinde de cum va arata economia in primele luni ale anului viitor.

"Eu am spus ca toate pensiile si salariile vor fi platite la nivelul lui 2011. Daca vom avea o situatie financiara mai buna in primavara, sigur ca ne gandim si la o distribuire a sumelor, fie pentru investitii, fie pentru cresterea pensiilor sau a salariilor. Eu va spun foarte clar, noi trebuie sa fim prudenti, pe pietele financiare lucrurile nu s-au linistit", a declarat ministrul Finantelor.

×