x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SAPARD a dat drumul la plati

SAPARD a dat drumul la plati

04 Sep 2004   •   00:00

Beneficiarii proiectelor SAPARD au primit fonduri comunitare in valoare de 105 milioane euro, din care 41 milioane euro au fost alocate in ultima luna, se arata intr-un comunicat al Agentiei SAPARD.

FLORINA ZAINESCU

PlATI. Institutia a platit beneficiarilor, saptamana trecuta, 19,3 milioane euro, din care 17 milioane euro pentru proiectele de dezvoltare si imbunatatire a infrastructurii rurale si 2 milioane euro pentru cele din sectorul imbunatatirii prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole. De asemenea, au mai fost alocati 270.000 euro pentru investitii in exploatatii agricole si 76.000 euro pentru asistenta tehnica. In prima parte a lunii august, au fost facute plati in valoare de 21,7 milioane euro, cea mai mare parte a sumei (peste 19 milioane euro) find destinata lucrarilor de dezvoltare a infrastructurii rurale.

EPUIZARE. In total, au fost contractate peste 900 proiecte, fiind primite solicitari de plata in valoare de 184 milioane euro, ceea ce reprezinta 90% din fondurile pe care Romania trebuie sa le cheltuiasca pana la sfarsitul acestui an. Daca pana acum cateva luni existau temeri ca tara noastra nu va putea "epuiza" cele 204 milioane euro alocate de Uniunea Europeana pentru anul 2000 si va pierde acesti bani, acum conducerea SAPARD este sigura ca suma va fi absorbita in intregime.

×
Subiecte în articol: economic milioane