x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbari de ultima ora la Ad’Or

Schimbari de ultima ora la Ad’Or

27 Mai 2004   •   00:00
Schimbari de ultima ora la Ad’Or

Dupa refuzul Milkai Pogliani, nici Darek Zatorski, un alt nume sonor al publicitatii est-europene, nu va onora cu prezenta festivalul de publicitate Ad""Or a carui deschidere a avut loc ieri la sala ArCub din Bucuresti.

TANIA COHN

In schimb, Beni Bronsky de la McCann Israel a fost anuntat ca fiind cel de-al patrulea jurat, completand lista celor trei anuntati initial pe site-ul festivalului.

In 2004 devoratorii de publicitate au onorat in numar mic expozitia, probabil si pentru ca site-ul festivalului anunta ca aceasta are loc la Teatrul National, in vreme ce evenimentul se desfasoara intr-una din salile dezolante destinata de primarie proiectelor culturale. Nici seminarul Hambar 18 nu s-a bucurat de prea mare succes, asa ca amanarea lui de ultim moment a salvat de la penibil o sala si ea aproape goala.

Favoriti

D’arcy, agentia care a adus Romaniei primul premiu international, nu va participa la festival, deoarece dizolvarea echipei de aur s-a oficializat in aceasta primavara. Nici Headvertising, posesoare a unei colectii impresionante de trofee, nu a onorat cu prezenta festivalul. Unii au vazut in acest gest un semn de prostest pentru felul in care anumiti jucatori au inteles sa schimbe regulile competitiei - concepte copiate sau lucrari inscrise pe ultima suta de metri, care intr-adevar prisosesc in festival.

Next/Cap, deja premianta la Effie Awards, este cea mai tanara favorita a competitiei, cu lucrari la fel de iesite din norma. Young & Rubicam ori Graffiti au lucrari necompromise care pot candida cu succes la un loc pe podium.

Expozitia de la ArCub merita trecuta pe agenda fie si de catre cei care schimba programul in timpul reclamelor. Vor avea surpriza sa vada condensat, cu cateva exceptii, publicitate de buna calitate.

×
Subiecte în articol: economic