x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbări IMPORTANTE pentru Rabla electrocasnice 2022. Un echipament dorit de români NU mai intră în program

Schimbări IMPORTANTE pentru Rabla electrocasnice 2022. Un echipament dorit de români NU mai intră în program

15 Feb 2022   •   11:01
Schimbări IMPORTANTE pentru Rabla electrocasnice 2022. Un echipament dorit de români NU mai intră în program

Programul Rabla pentru Electrocasnice, ediția 2022, cuprinde măsuri noi pentru a crește posibilitatea de folosire a voucherului dar și pentru sancționarea rezervării tichetelor fără a fi utilizate. De asemenea, un echipament dorit de multi români nu mai intră în program.

Perioada maximă pentru folosirea voucherelor la comercianți se reduce de la 14 zile la 7 zile Beneficiarii care rezervă un voucher și nu îl utilizează, nu vor mai putea solicita un alt voucher în anul respectiv pentru același tip de echipament.

Totodată, bugetul  de 100 de milioane de lei va fi alocat pentru înlocuirea aparatelor electrocasnice cu consum ridicat de energie, motiv pentru care televizoarele nu vor mai intra în program. 

"În ceea ce privește televizoarele, datele ne arată că, în ultimii ani, echipamentele vechi, cu consum ridicat de energie, au dispărut treptat din piață, în bună parte și datorită includerii televizoarelor în edițiile mai vechi ale programului. Am decis, așadar, ca anul acesta să le scoatem din lista echipamentelor eligibile, deoarece considerăm că programul și-a atins obiectivele în ceea ce privește acest tip de echipament și putem direcționa bugetul către celelalte tipuri de echipamente, pentru care aceste obiective încă nu au fost atinse”, a spus ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Echipamente eligibile:

maşini de spălat rufe/vase

uscătoare de rufe

frigidere/combine

frigorifice/lăzi

frigorifice/congelatoare

aparate de aer condiţionat/aparate de aer condiţionat portabile

aspiratoare

laptopuri

tablete 

Proiectul a fost publicat în consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului.

×
Subiecte în articol: rabla electrocasnice