x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sistem de fiabilizare a flotelor auto

Sistem de fiabilizare a flotelor auto

15 Iun 2004   •   00:00

Producatorul de ciment Holcim Romania, care detine trei fabrici (Turda, Campulung si Alesd), statii de betoane si agregate, a anuntat trecerea la un sistem de control sistematizat al flotei aferente departamentelor de vanzari si logistica.

Sistemul propriu de pozitionare globala, denumit HolTrack, este primul de acest fel in Romania si va fi implementat, treptat, in toate diviziile sale.

SISTEM. Astfel, informatiile, preluate prin GPS (Global Positioning System), sunt prelucrate prin intermediul unor echipamente si software dedicate, care pot compara in timp real o serie de parametri standard cu cei efectiv realizati, permitand organizarea riguroasa si exacta a activitatilor de distributie, identificarea si evitarea situatiilor neprevazute si intarzierilor, deviatiilor de la traseu sau a altor incidente. GPS este un sistem pentru determinarea pozitiei pe Pamant, prin compararea unor semnale radio transmise in acelasi timp de mai multi sateliti. Sistemul GPS a fost dezvoltat de Ministerul Apararii al SUA si, inainte de a fi utilizat in aplicatii civile, a fost folosit pentru a furniza informatii legate de dotarile militare terestre, maritime si aeriene.

×
Subiecte în articol: economic