x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SNLO dă afară 600 de mineri

SNLO dă afară 600 de mineri

de Gabriela Mladin    |    15 Aug 2009   •   00:00

600 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, în special din activitatea de subteran, urmează să fie disponibilizaţi, începând de luna viitoare.



Conducerea companiei susţine că disponibilizarea se va face la cerere, iar condiţiile financiare sunt prevăzute deja într-o hotărâre de guvern, aflată în curs de aprobare. Conform conducerii Societăţii Lignitului din Oltenia, salariaţii care urmează să fie disponibilizaţi provin din sectorul de subteran, acolo unde, în prezent, se înregistrează pierderi foarte mari, având în vedere costurile de producţie şi scăderea cererii de cărbune.

Disponibilizările de luna viitoare vor fi făcute la cerere, pe listă urmând să fie în special angajaţii care intră în programul de prepensionare anticipată. Directorul general al companiei lignitului, Daniel Burlan, susţine că o hotărâre de guvern care să reglementeze aceste disponibilizări se află în curs de aprobare.

O altă decizie a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia este ca anul viitor să oprească toate minele de subteran, angajaţii de aici urmând să intre în programe de restructurare sau să fie transferaţi la activităţile de suprafaţă, care sunt mult mai eficiente din punct de vedere economic.

În prezent, peste o mie de salariaţi ai companiei de cărbune se află în şomaj tehnic, încasând 75% din salariu, după ce în perioada 15 iunie-15 iulie toţi cei 9.000 de angajaţi ai companiei au fost trimişi acasă pentru întreruperea activităţii.

×
Subiecte în articol: economic snlo concediere