x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Spalari de bani de peste 300 de milioane de euro

Spalari de bani de peste 300 de milioane de euro

28 Sep 2004   •   00:00

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a sesizat de la inceputul anului 2004 procurorilor mai multe cazuri infractionale in care s-au spalat sume de bani care au totalizat peste 300 de milioane de euro, a declarat Iulian Dragomir, presedintele institutiei.

Acesta a specificat ca in 45% din cazuri a fost vorba de evaziune fiscala, celelalte reprezentand inselaciuni in domeniul financiar-bancar si bancruta frauduloasa.

GHID. Presedintele ONPCSB nu a prezentat o statistica la zi a acestor cazuri, dar a precizat ca 319 au fost trimise Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. ONPCSB a lansat cu aceasta ocazie noul Ghid de Tranzactii Suspecte, realizat de experti din Romania si Italia, in cadrul proiectului PHARE privind intarirea capacitatii institutiilor romanesti in lupta impotriva spalarii banilor, combaterii finantarii terorismului si criminalitatii organizate. Ghidul cuprinde o prezentare generala si teoretica a fenomenului spalarii banilor, necesitatea combaterii acestui fenomen si vulnerabilitatea sistemului economic. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic