x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

20 Iul 2006   •   00:00

BILANT - Chinezarii de 55 de milioane de dolari

"In primele luni din acest an au fost inregistrate cresteri ale exportului din China de 52% fata de perioada similara a anului trecut. In 2005, schimburile comerciale intre cele doua tari a insumat 55 de milioane de dolari si se afla pe o panta ascendenta", a explicat Lore Buscher, director regional pentru Europa Centrala si de Est al Consiliului pentru Dezvoltarea Comertului din Honk Kong. De asemenea, ea a spus ca peste 30% din produsele care merg la export din China sunt fabricate in orasul des numit fabrica lumii, Honk Kong. (Elena Stan)

PETROM - Prejudiciu de 45 de milioane de euro

Reprezentantii Petrom au reclamat lipsa unei cantitati de pana la 54.500 de tone din sto-curile de produse petroliere aflate in custodia Petrotrans si Conpet, valoarea prejudiciului ridicandu-se la circa 45 de milioane de euro. "Petrom trebuie sa plateasca accizele si TVA corespunzatoare cantitatilor pierdute", se precizeaza intr-un comunicat al Petrom. Societatea va lua in considerare procedurile legale in vederea recuperarii pagubelor. (Mediafax)

MAMAIA - Constructiile pe plaja, interzise

Executivul a decis ieri interzicerea autorizarii oricaror constructii pe zona de coasta a Marii Negre aferente statiunii Mamaia, modificand in acest sens printr-o ordonanta Legea 597/2001. Masura are scopul de a proteja si conserva diversitatea biologica, peisagistica si fizica a zonei de coasta a Marii Negre. (Aniela Nine)

FINANTARE - Bani de la BEI pentru metrou

Guvernul a aprobat ieri un acord de principiu pentru contractarea de catre Ministerul de Finante a unui credit de 63 de milioane de euro pentru modernizarea si eficientizarea retelei de metrou. Banii vor fi folositi pentru punerea in functiune a tronsonului Nicolae Grigorescu - Linia de Centura, achizitia a sase trenuri si realizarea de facilitati pentru accesul persoanelor cu handicap in reteaua de metrou. Executivul va contribui cu alte 71,8 milioane de euro. (A. Nine)

APARTAMENTE - Cresteri de preturi de 22%

Preturile apartamentelor cu trei camere din principalele cartiere bucurestene au crescut cu pana la 22% de la inceputul anului, iar trendul se mentine ascendent, releva un studiu al companiei de analiza imobiliara RUN Data Solutions. Cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in Piata Unirii si in cartierul Berceni, dar si in Dristor (22%), Drumul Taberei si Militari (17%), Colentina (17%), Crangasi (15%), si Vatra Luminoasa (15%), Titan (12%), Tineretului (10%), Muncii-Decebal (9%), Titulescu (9%), Pantelimon (8%). Cele mai mici cresteri au fost inregistrate in zonele Obor si Gara de Nord, de la 55.000 la 57.000 euro (4%). (Daniela Ivan)

BUSINESS / Preluare K-Tech

Rom Tel Distribution va fuziona prin absorbtie cu K-Tech Computers. Hotararea de fuziune prin absorbtie a fost luata de Adunarea Generala a Actionarilor celor doua companii si va lua in calcul bilanturile contabile intocmite la finele lunii iunie, se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial. Administratorul societatii create prin fuziune va fi Cristian Fughina, unul din proprietarii grupului K-Tech Ultra Pro. (Mediafax)

ACTIUNI - Fondul Proprietatea, la WTC Bucuresti

Fondul Proprietatea a intrat in structura actionariatului societatii World Trade Center (WTC) Bucuresti, dupa ce a preluat pachetul de actiuni de 19,9% detinut anterior de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). In urma acestei operatiuni, capitalul social al WTC ramane neschimbat, avand o valoare de 78,7 milioane de lei. WTC Bucuresti a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 54,3 milioane de lei, cu circa 15% mai putin decat in 2004, si pierderi de aproximativ opt milioane de lei. (Elena Stan)
×
Subiecte în articol: economic milioane