x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Subventii - Motorina pe bon se intoarce

Subventii - Motorina pe bon se intoarce

28 Feb 2005   •   00:00

Fondurile guvernamentale pentru cultivarea terenurilor arabile de pana la cinci hectare vor fi acordate sub forma unor bonuri valorice, destinate strict cumpararii de seminte, ingrasaminte chimice si pesticide, a anuntat, ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Decizia a fost aprobata printr-o ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de luni a Executivului.

FRAUDA. Ministrul sustine ca banii acordati pana in prezent pentru cultivarea terenurilor arabile au fost folositi in alte scopuri. "Verificarile noastre in teritoriu arata ca, partial, banii s-au "evaporat" si nu au ajuns la destinatie. Am considerat ca este mai corect si eficient sa putem conditiona cumpararea unor produse de stricta necesitate pentru agricultura", a spus Flutur. Fermierii urmeaza sa primeasca a doua transa a sprjinului financiar pentru cultivarea terenurilor, in valoare de 1,5 milioane de lei pe hectar, la jumatatea lunii martie, dupa ce in toamna anului trecut au intrat in posesia unui milion de lei pe hectar.

PEDEPSE
Fermierii care folosesc motorina subventionata in alte scopuri decat pentru lucrari agricole vor fi exclusi din categoria beneficiarilor si obligati sa restituie fondurile alocate pentru carburantul respectiv. Conform legii, agricultorii beneficiaza de subventii de 5.000 lei pe litru pentru motorina folosita in campania agricola. Subventia la motorina va fi acordata in etape, respectiv pentru infiintarea, intretinerea si, ulterior, pentru recoltarea culturilor. Fondurile totale necesare acordarii subventiei depasesc 3.000 de miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: economic