x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tender si Vuza vor FEPA Barlad

Tender si Vuza vor FEPA Barlad

22 Sep 2004   •   00:00

AVAS a primit doua oferte pentru cumpararea societatii FEPA Barlad. Consortiul format din Grup Energetic Tender, Cover Me Design si o persoana fizica va concura cu firma Contactoare Buzau. Cu alte cuvinte, cunoscutii oameni de afaceri Ovidiu Tender (foto stanga) si Stefan Vuza (foto dreapta) isi vor masura fortele in lupta pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al societatii barladene.

A TREIA OARA. Societatea a fost lansata la privatizare de catre AVAS prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile la data de 26 august anul curent. FEPA SA a mai fost lansata la vanzare de doua ori in acest an, dar nici un investitor nu s-a aratat interesat de preluarea pachetului majoritar de actiuni. FEPA este o societate comerciala mare, cu un capital social de peste 215 miliarde lei, specializata in fabricarea de echipamente de masura, reglare si control pentru diferite procese industriale. Totodata, FEPA este ultima societate cu acest obiect de activitate din portofoliul privatizabil al AVAS. In afara de statul roman mai sunt actionari SIF Oltenia (11,33%), alte persoane juridice (2,13%) si fizice (23,19%). (Catalin Budescu)

ACTIONARI PRINCIPALI

Principalii actionari ai societatii Contactoare Buzau (detinuta de Stefan Vuza) sunt Serviciile Comerciale Romane SA (72,4%) si SIF Oltenia (21,3%). Direct sau indirect, compania mai detine participatii semnificative la Sinterom Cluj-Napoca si UZUC Ploiesti. Grupul Energetic Tender (detinut de Ovidiu Tender) a fost infiintat anul trecut prin integrarea activitatilor de la societatile Nuclearmontaj, Vulcan Bucuresti si FECNE, detinute de societatea Tender SA din Timisoara. Ulterior, au fost intregrate in grup societatile Uton Onesti si UPRUC Fagaras.

×
Subiecte în articol: economic