x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Termocentrala Mintia, la CJ Hunedoara

Termocentrala Mintia, la CJ Hunedoara

06 Mai 2019   •   18:30
Termocentrala Mintia, la CJ Hunedoara
Sursa foto: SORIN BLADA / AGERPRES FOTO

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, va fi preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara, primul-ministru discutând, la sediul termocentralei Paroşeni, despre problemele şi soluţiile care se pot adopta în cazul celor doi producători de energie electrică, Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni. 

 

Termocentrala Paroşeni va primi autorizaţia integrată de mediu, ceea ce va arăta că acest producător de energie electrică îndeplineşte condiţiile de mediu.
 

„Am căutat soluţii pentru a răspunde nevoilor, la ora actuală, la Paroşeni şi la Mintia, la problemele energetice din zonă. Soluţiile trebuie agreate şi de Ministerul Finanţelor Publice, de autorităţile locale şi de cei care au implicaţii în acest domeniu. Am hotărât să avem o discuţie la Palatul Victoria, luni, astfel încât să putem adopta o ordonanţă de urgenţă referitoare la Mintia pentru a o da către Consiliul Judeţean. Acest lucru ne permite, în acelaşi timp, să accesăm fonduri europene şi să putem ajuta zona”, a declarat primul-ministru. 

 

×