x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tigari si alcool - Angrosistii raspund pentru marfa vanduta

Tigari si alcool - Angrosistii raspund pentru marfa vanduta

04 Mar 2005   •   00:00

Distribuitorii sau firmele care vand angro bauturi alcoolice ori produse din tutun sunt obligati - conform OG nr.83/2004 - sa se inregistreze la autoritatea fiscala teritoriala pana la 31.03.2005, se arata intr-un comunicat al Imprimeriei Nationale.

Totodata, aceste firme au obligatia sa se doteze cu lampi de ultraviolete si cu marcare speciale pentru a putea depista banderolele sau etichetele false.

RASPUNDERE. Incepand cu 1 aprilie, distribuitorii si comerciantii de produse angro raspund pentru provenienta nelegala a produselor din alcool, respectiv din tutun, pe care le vand, conform actului normativ amintit. Ei au obligatia sa verifice autenticitatea facturilor primite de la producator. "Bauturile alcoolice livrate de producatori catre distribuitori sau comercianti angro vor fi insotite si de o copie a certificatului de marca al producatorului, din care sa rezulte ca marca ii apartine", se mai precizeaza in comunicatul imprimeriei. Incepand cu 21 martie, Imprimeria va pune la dispozitia firmelor un pachet de produse si servicii, care se poate achizitiona de la distribuitorii din teritoriu. Din pachet fac parte: brosuri cu instructiuni, lampi cu ultraviolete, decodoare optice de inalta tehnologie pentru folia hologrifica aplicata pe marcaje. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic