x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transelectrica dezvoltă un Centru Operațional de Securitate, investiție americanã de 2,7 mil. dolari

Transelectrica dezvoltă un Centru Operațional de Securitate, investiție americanã de 2,7 mil. dolari

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   10:30
Transelectrica dezvoltă un Centru Operațional de Securitate, investiție americanã de 2,7 mil. dolari

Compania Naționalã de Transport al Energiei Electrice a semnat un Acord de Grant în valoare de circa 1,1 milioane de dolari cu Agenția pentru Comerț și Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii (USTDA) pentru constituirea unui Centru Operațional de Securitate al Companiei.

Proiectul presupune realizarea unui studiu de fezabilitate și a unui proiect-pilot care sã testeze și valideze soluții de hardware și software pentru adoptarea unui model eficient de îmbunãtãțire a securitãții cibernetice.

Demersurile premergãtoare pentru obținerea finanțãrii din partea USTDA au fost fãcute, în 2021, de cãtre compania americanã Pythia (în calitate de prestator de servicii) alãturi de compania americanã Fortinet (furnizor de licențe și produse software de securitate), care au elaborat împreunã cu Transelectrica SA (în calitate de beneficiar), documentația de fundamentare a deciziei de acordare a Grantului în valoare de circa 1,1 milioane de dolari.

De asemenea, pentru întreaga desfãșurare a acestui proiect, Fortinet, în calitate de subcontractor, va contribui cu circa 1,6 milioane de dolari, sumã ce reprezintã contravaloarea utilizãrii sistemelor de securitate pe care compania americanã le va pune la dispoziție pentru proiectul-pilot, timp de un an de zile. Astfel, valoarea totalã a investiției se ridicã la aproximativ 2,7 milioane de dolari.

Înființarea unui Centru Operațional de Securitate la nivelul Transelectrica, companie strategicã de interes național, va fi un mecanism dinamic esențial de rãspuns la amenințãrile cibernetice și va contribui la creșterea nivelului de securitate al companiei, prevenind și tratând prin sisteme de securitate avansate, potențialele incidente de securitate ciberneticã, susține un comunicat

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Transelectrica investitie americana