x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tudor Şerban nu a mai fost votat director la Nuclearelectrica

Tudor Şerban nu a mai fost votat director la Nuclearelectrica

de Daniel Ionaşcu    |    04 Mai 2012   •   16:20
Tudor Şerban nu a mai fost votat director la Nuclearelectrica

Tudor Serban, consilierul ministrului interimar al Economiei Lucian Bode, nu a mai fost ales astazi director general la Nuclearelectrica.

Fondul Proprietatea a considerat "inacceptabila" situatia, consiliul de administratie considerand in final ca nu mai este necesar sa dea un vot pe acest subiect. Reamintim, Jurnalul National a scris ieri ca pe ultima suta de metri a cabinetului Ungureanu, companiile energetice din subordinea Economiei au inceput sa convoace consilii de administratie pentru a demara procedurile de alegere ale managerilor privati. Sub aceasta se masca, in fapt, intentia ca directorii si membri actuali ai CA-urilor sa nu mai poata fi schimbati o data cu instalarea Guvernului Ponta, ci doar la alegerea succesorilor lor profesionisti.

Serban a afirmat ieri ca a fost propus in urma cu mai multe luni pentru a prelua locul lasat vacant de catre Pompiliu Budulan, care si-a dat demisia toamna trecuta, in urma unui scandal legat in care a fost acuzat ca si-a angajat fiica pe un post de director tehnic.

Nuclearelectrica este al doilea producator de energie din Romania, furnizeaza circa 18% din consum si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea detine aproximativ 10% din companie. Un alt procent de 10% va fi listat pe bursa in luna octombrie, potrivit scrisorii de intentie incheiata cu Fondul Monetar International (FMI).

×