x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea vrea să dea afară oameni de la Agenţia de Cadastru

Udrea vrea să dea afară oameni de la Agenţia de Cadastru

09 Dec 2011   •   12:08
Udrea vrea să dea afară oameni de la Agenţia de Cadastru

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va analiza activitatea celor 3.000 de angajati ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, urmand sa restructureze din posturi daca descopera ca o parte din salariati nu sunt 'necesari', a declarat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, la sedinta comisiilor parlamentare reunite de buget-finante.

''3.000 de angajati la ANCPI inseamna mult. Trebuie sa vedem daca toti dintre ei sunt necesari. Daca au ceva de facut, este in regula, daca nu, vom restructura'', a afirmat Elena Udrea, potrivit Agerpres.

ANCPI a trecut in subordinea MDRT in septembrie 2011. Potrivit unui comunicat al MDRT, prin preluarea ANCPI se realizeaza unificarea practicilor, interoperabilitatea datelor, partajarea si standardizarea lor, astfel incat sa poata fi indeplinite atat atributiile si responsabilitatile MDRT in domeniul dezvoltarii regionale, cat si cele ale autoritatilor locale legate de buna administrare a terenurilor. Activitatile MDRT si ANCPI sunt interdependente in ceea ce priveste rezolvarea aspectelor legate de dezvoltarea teritoriala.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intentioneaza realizarea unui cadastru general, pentru care se cauta in prezent surse de finantare, care sa sustina politici integrate in domeniul administrarii terenului. Prin aceasta masura, PUZ-urile si PUG-urile se vor realiza pe harta cadastrala a ANCPI, iar toate informatiile legate de aceste planuri vor fi integrate la nivel national, intr-o baza de date.

×