x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrişte: Nu este treaba presei de ce consultanţa pentru metroul spre Otopeni costă 66 milioane euro

Udrişte: Nu este treaba presei de ce consultanţa pentru metroul spre Otopeni costă 66 milioane euro

16 Dec 2011   •   10:46
Udrişte: Nu este treaba presei de ce consultanţa pentru metroul spre Otopeni costă 66 milioane euro

"Este treaba dumneavoastra?", a afirmat, vizibil iritat, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, dupa ce a fost intrebat de catre jurnalisti de ce contractul de consultanta pentru linia de metrou Gara de Nord-Otopeni costa 66 milioane de euro.

"Consultantii vor face foarte multe actiuni (...). Este o lucrare complexa, sunt costuri care intra in norme internationale", a afirmat Udriste.

El a adaugat ca intregul proiecte este evaluat la un miliard de euro si a devenit iritat atunci cand a fost intrebat cati kilometri de linie de metrou pot fi construiti cu 66 milioane de euro.

"Daca judecam la modul asta, cu banii astia s-ar face multe. Bun, este treaba dumneavoastra? Asa, daca vrem sa nu avem probleme, nu mai mancam, nu mai facem dragoste, nu ma bem. Nu mai facem nimic si mergem acasa", a raspuns Udriste.

Metrorex a incheiat recent un contract de 66,6 milioane euro cu asocierea Padeco (Japonia)/Oriental Consultants (Japonia)/Metroul SA Romania/Seneca Group International/Systra (Franta) pentru consultanta la legatura retelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, linie care va fi pusa in functiune in 2017-2018.

La insistentele ziaristilor, Udriste a afirmat ca nu poate sa spuna cat costa un kilometru de linie de metrou.

Autoritatile romane au semnat vineri, la Ministerul Finantelor, acorduri de imprumut de 500 milioane euro cu Banca Europeana pentru Investitii (BEI), la o dobinda de sub 4%, pentru cofinantarea constructiei tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon si investitii de mediu la Electrocentrale Paroseni..

×
Subiecte în articol: metrorex gheorghe udriste