x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UE a demarat o investigaţie asupra ajutoarelor de stat acordate băncii austriece Oesterreichische Volksbank

UE a demarat o investigaţie asupra ajutoarelor de stat acordate băncii austriece Oesterreichische Volksbank

09 Dec 2011   •   12:13
UE a demarat o investigaţie asupra ajutoarelor de stat acordate băncii austriece Oesterreichische Volksbank

Comisia Europeana a demarat vineri o investigatie amanuntita asupra ajutoarelor oferite in 2009 de guvernul austriac pentru grupul bancar Oesterreichische Volksbank (OVAG), ajutoare pe care le suspecteaza ca au incalcat legislatia europeana, informeaza un comunicat de presa.

In 2009, guvernul austriac a acordat OVAG o injectie de capital de un miliard de dolari si o garantie care acopera o facilitate de lichiditate in valoare de trei miliarde de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit Executivului comunitar, OVAG a prezentat un plan de restructurare in toamna lui 2010, insa in ultimele luni a devenit clar ca acest plan nu va putea fi implementat.

'Comisia are indoieli ca planul va permite bancii sa redevina viabila si ca va raspunde la distorsiunile provocate concurentei ca urmare a ajutoarelor de stat', se arata in comunicatul Comisiei.

In luna septembrie a acestui an, grupul bancar rus Sberbank a semnat un acord pentru preluarea Volksbank International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac Oesterreichische Volksbanken (ÖVAG), exceptand divizia din Romania. Conform acestui acord, pretul platit de Sberbank variaza intre 585 si 645 milioane de euro, in functie de rezultatele financiare ale Volksbank International in 2011.

×