x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Uniqa a semnat pentru preluarea Unita

Uniqa a semnat pentru preluarea Unita

01 Iul 2008   •   00:00
Uniqa a semnat pentru preluarea Unita

Vienna Insurance Group (VIG) a semnat luni cu Uniqa Group Austria contractul pentru vînzarea a 100% din titlurile companiei româneşti de asigurări generale Unita.Vienna Insurance Group (VIG) a semnat luni cu Uniqa Group Austria contractul pentru vînzarea a 100% din titlurile companiei româneşti de asigurări generale Unita.
Afacerea trebuie să fie aprobată de autorităţile competente, în special de Comisia Europeană. VIG a anunţat că operaţiunea va fi finalizată în trimestrul al treilea al acestui an.
VIG controlează în România companiile Omniasig, Asirom, Omniasig Life şi Agras. De asemenea, vor intra sub controlul VIG şi BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă, după ce grupul bancar austriac Erste a anunţat la sfârşitul lunii martie că renunţă la mai multe companii de asigurări din Europa Centrală şi de Est.
Pentru a evita eventuale probleme concurenţiale, din cauza creşterii cotei de piaţă, VIG a decis să vîndă Unita în luna aprilie.
Uniqa a mai preluat şi societatea Astra Asigurări, iar după preluarea Unita va deveni al patrulea jucător de pe piaţa internă a asigurărilor.
Potrivit unor surse citate de Mediafax, tranzacţia s-ar efectua pentru o sumă cuprinsă între 200 şi 250 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic