x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacante pe Internet

Vacante pe Internet

23 Oct 2004   •   00:00

Planificarea unui concediu sau a unei calatorii de afaceri pe Internet incepe sa fie folosita si de turistii romani. Ultimele oferte din domeniu permit rezervarea camerei de hotel in timp real si achitarea acesteia cu ajutorul cardului.

IOHANNA ONACA PURDEA

Click pentru a mari imaginea
USOR. Achitarea rezervarii cu cardul permite economisirea de timp si de bani
Turistii moderni vor sa isi planifice vacanta sau calatoria de afaceri cat mai rapid si mai simplu, reducand timpul alocat consultarii ofertelor si rezervarilor la hotel. Operatorii de turism din Romania au inceput sa-si adapteze serviciile la cerintele clientilor, incercand sa le ofere cat mai multe facilitati, accesibile intr-un interval scurt de timp.

PE NET. Solutia cea mai rapida este rezervarea unei camere de hotel prin intermediul site-urilor specializate. Majoritatea portalurilor turistice pun la dispozitia clientului un formular virtual, unde turistul trebuie sa completeze datele personale, tipul hotelului si al camerei dorite, precum si intervalul de rezervare. Turistul poate primi confirmarea rezervarii pe e-mail, pe fax sau chiar in timp real, pe Internet.

CU CARDUL. Cele mai noi oferte ii permit clientului sa faca rezervarea on-line, achitand contravaloarea acesteia cu cardul. Un exemplu este site-ul www.visitbalkans.com, de unde se pot rezerva camere in peste 4.000 de hoteluri din Europa, Asia si Africa. Plata poate fi facuta cu carte de credit sau debit, prin facilitatea de e-commerce integrata in sistemul de rezervari. Confirmarea se poate tipari si poate lua locul unui voucher de calatorie. Astfel de rezervari se mai pot face de pe site-ul www.eximtur.ro, agentie care opereaza si un sistem de vanzari on-line inter-agentii. "Sistemele de rezervari online sunt inca putin dezvoltate la agentiile romanesti, mai ales in relatia cu clientii autohtoni. Ele au inceput sa se extinda in relatiile cu partenerii externi, care utilizeaza sisteme de rezervari internationale", a declarat Lucia Morariu, presedinte Eximtur.

×
Subiecte în articol: economic