x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Varujan Vosganian discută la Bruxelles varianta acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim

Varujan Vosganian discută la Bruxelles varianta acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim

19 Feb 2013   •   11:02
Varujan Vosganian discută la Bruxelles varianta acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, se întâlneşte marţi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, pentru a discuta despre posibilitatea acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim.
Oficialul român va prezenta Comisiei Europene informaţiile suplimentare necesare pentru aprobarea acordării ajutorului de stat pentru Oltchim.

'Avem nevoie de un răspuns de la Comisia Europeană cu privire la acordarea ajutorului de stat. Nu am spus niciodată aşa ceva (n.r. că va aproba acordarea ajutorului de stat fără avizul CE). Nu pot angaja o decizie care nu este doar a mea. Dacă cineva a înţeles aşa, îmi pare rău ca nu m-am făcut înţeles de respectiva persoană. Dacă se decide că nu am primit ajutor, nu există un termen anumit pentru răspuns, noi sperăm să fie cât mai repede. Avem în vedere şi un plan B, în care încercăm să rezolvăm activitatea curentă până la primirea ajutorului prin utilizarea unor formule în care unii beneficiari să ne asigure materia primă', a declarat Varujan Vosganian, luni, după întâlnirea avută cu sindicaliştii la Ministerul Economiei.

La începutul săptămânii trecute, Varujan Vosganian a avut o primă discuţie la Bruxelles cu Joaquin Almunia referitoare la posibilitatea acordării unui ajutor de 20 de milioane de euro pentru Oltchim în vederea continuării activităţii, conform unui comunicat al ME.
 

×
Subiecte în articol: oltchim ajutor de stat varujan vosganian