x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești BUNE pentru iarnă. Gradul de înmagazinare a gazelor din România a depășit 90%

Vești BUNE pentru iarnă. Gradul de înmagazinare a gazelor din România a depășit 90%

16 Oct 2022   •   13:25
Vești BUNE pentru iarnă. Gradul de înmagazinare a gazelor din România a depășit 90%

Gradul de umplere a depozitelor de gaze a depășit 90%, ajungând la 2801 miliarde de metri cubi, arată datele Transgaz.

România a ajuns astfel la un procent de 90,9% de înmagazinare a gazelor, peste obiectivul decis de Comisia Europeană, de 80%. Rezervele de gaze sunt necesare pentru a trece cu bine această iarnă, în contextul reducerii dependenței de gazele rusești și a creșterii semnificative a prețurilor. 

Preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, a anunţat că stocurile comune de gaze ale UE au ajuns la 84% în septembrie 2022. 

"Prietenii noştri din ţările baltice au depus eforturi uriaşe pentru a pune capăt dependenţei lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL şi în conducte de interconectare. Toate acestea au fost realizate cu costuri ridicate, însă dependenţa de combustibilii fosili din Rusia are un preţ mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependenţă în întreaga Europă. Am convenit aşadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat", a declarat oficialul european. 

×
Subiecte în articol: gaze