x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vot - Conducere noua la BNR

Vot - Conducere noua la BNR

29 Sep 2004   •   00:00

Cele doua Camere ale Parlamentului au aprobat ieri, in sedinta comuna, numirea noului Consiliu de Administratie al BNR, cu 283 de voturi "pentru" si 32 "impotriva". Mugur Isarescu (foto) isi pastreaza functia de guvernator si este, de asemenea, presedinte al CA al BNR.

Florin Georgescu a devenit prim-viceguvernator si vicepresedinte al CA, iar posturile de viceguvernatori le-au revenit lui Eugen Dijmarescu si Cristian Popa.

Din noua conducere a BNR mai fac parte, ca membri, Silviu Cerna, Agnes Naghy, Napoleon Pop, Maria Ene si Virgiliu Stoenescu. Parlamentarii s-au pronuntat asupra noii componente a Consiliului prin vot secret cu bile.

PE CINCI ANI. Potrivit hotararii, membrii CA al BNR se numesc pentru o perioada de cinci ani. Actul normativ intra in vigoare la zece zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Presedintele Comisiei de buget, finante si banci din Camera Deputatilor, Ovidiu Musetescu, a prezentat inaintea votului un raport suplimentar al comisiilor de resort din cele doua Camere, potrivit caruia Petre Popeanga, retras din calitatea de membru al CA al BNR pentru care fusese validat de comisiile reunite, a fost inlocuit de Maria Ene, aceasta din urma fiind validata pe locul ramas vacant, cu majoritate de voturi, de cele doua comisii de buget. Inainte de vot, senatorul PNL Paul Pacuraru a solicitat amanarea votului asupra numirii noului CA al BNR, sustinand ca se incalca prevederile Constitutiei si principiul neretroactivitatii legii. El a aratat ca mandatul actualului Consiliu de Administratie al BNR expira la sfarsitul anului, potrivit legii in baza careia a fost numit.

×
Subiecte în articol: economic