x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii 1,6 miliarde euro pentru o uzină de chipuri în Austria

1,6 miliarde euro pentru o uzină de chipuri în Austria

18 Mai 2018   •   16:29
1,6 miliarde euro pentru o uzină de chipuri în Austria

Grupul german Infineon Technologies a anunţat vineri că va investi 1,6 miliarde euro pentru a construi o uzină de chipuri în Austria, mizând pe creşterea cererii pentru semiconductori pe termen lung.

 

Construcţia noii uzine, amplasată la Villach, sudul Austriei, va începe în 2019 iar investiţia se va întinde pe o perioadă de şase ani. Facilitatea ar urma să înceapă producţia de chipuri de 300 de milimetri în 2021 şi va avea un potenţial anual de vânzări de 1,8 miliarde euro.

"Cererea globală de semiconductori este în creştere, susţinută de tendinţe globale precum modificarea climatică, evoluţiile demografice şi digitalizare" a declarat directorul general de la Infineon, Reinhard Ploss.

Infineon, companie care concurează cu firme precum NXP Semiconductors NV şi STMicroelectronics NV, vrea să intre pe piaţa în creştere de semiconductori pentru automobile electrice şi energii regenerabile pentru a dobândi noi surse de venituri în condiţiile în care cererea pentru semiconductori utilizaţi în smartphone-uri şi tablete dă semne de încetinire. AGERPRES

×
Subiecte în articol: infineon investiii austria fabrica chipuri