x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii AccorHotels ofera 567 milioane dolari pentru hotelurile Mövenpick

AccorHotels ofera 567 milioane dolari pentru hotelurile Mövenpick

30 Apr 2018   •   15:49
AccorHotels ofera 567 milioane dolari pentru hotelurile Mövenpick

AccorHotels a acceptat să cumpere rivalul Movenpick Hotels & Resorts cu 560 de milioane de franci elveţieni (567 de milioane de dolari sau 467 de milioane de euro), într-o tranzacţie care va permite operatorului lanţului hotelier Accor să-şi majoreze câştigurile.

 

Înfiinţat în 1973 în Elveţia, Mövenpick Hotels & Resorts operează 84 de hoteluri în 27 de ţări, având o prezenţă importantă în Europa şi Orientul Mijlociu.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în semestrul doi din 2018 şi va majora câştigurile încă din 2019, a anunţat luni AccorHotels. Printre brandurile Accor se află Pullman, Raffles, Novotel şi Mercure.

"Achiziţionarea Mövenpick ne va ajuta să ne consolidăm prezenţa pe piaţa europeană şi să ne accelerăm extinderea pe pieţele emergente, în special în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia-Pacific", a afirmat şeful Accor, Sebastien Bazin.

În ultimii ani, AccorHotels a făcut o serie de achiziţii importante, printre care Mantra Group şi FRHI, proprietarul hotelurilor Savoy şi Plaza din Londra, respectiv New York.

AccorHotels, prezent şi pe piaţa din România, este un grup internaţional de turism, care înglobează peste 4.300 de hoteluri, staţiuni şi reşedinţe. AGERPRES

×