x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Compania Twitter, foarte aproape să fie cumpărată de Elon Musk 

Compania Twitter, foarte aproape să fie cumpărată de Elon Musk 

25 Apr 2022   •   17:06
Compania Twitter, foarte aproape să fie cumpărată de Elon Musk 

Twitter ar fi aproape de un acord cu Elon Musk pentru vânzare, potrivit The New York Times. Acest lucru se întâmplă la 11 zile după ce directorul general al Tesla și SpaceX a șocat industria prin oferta de a cumpăra compania.

Un acord ar putea fi finalizat chiar luni, potrivit Wall Street Journal.

Twitter a refuzat să comenteze rapoartele, scrie CNN.

Rapoartele potrivit cărora o tranzacție este iminentă vin după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa compania.

Consiliul de administrație al Twitter s-a reunit duminică pentru a evalua oferta lui Musk de a cumpăra toate acțiunile companiei pe care nu le deține în prezent pentru 54,20 dolari pe bucată, a confirmat surse din interior pentru CNN. Sursa a spus că discuțiile despre oferta lui Musk au devenit „serioase”.

Discuțiile au început în urmă cu mai puțin de o lună, când Musk a dezvăluit că a preluat o participație de peste 9% în companie și a intensificat apelurile pentru schimbări la platforma de socializare.

În zilele care au urmat ofertei sale de preluare au circulat întrebări cu privire la posibilitatea ca Musk să poată finanța achiziția Twitter, mai ales după ce, în aceeași zi acesta a declarat într-un interviu că „nu sunt sigur că voi reuși să achiziționez (Twitter - n.r.)”

Acțiunile Twitter (TWTR) se tranzacționaseră cu mult sub prețul ofertei, într-un posibil semnal de scepticism al investitorilor cu privire la tranzacție.

Luni dimineață, însă, acțiunile Twitter au crescut cu aproape 5% în urma informațiilor, depășind 51 de dolari pe acțiune.

Dacă va fi aprobată, tranzacția l-ar pune pe cel mai bogat om din lume la conducerea uneia dintre cele mai influente platforme de socializare din lume. Musk a subliniat în mod repetat în ultimele zile că obiectivul său este de a susține libertatea de exprimare pe platformă și de a lucra pentru a „debloca” „potențialul extraordinar” al Twitter.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platformă pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a precizat Musk în scrisoarea sa de ofertă către Twitter. „Cu toate acestea, de când mi-am făcut investiția, îmi dau seama acum că societatea nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie să fie transformată ca o companie privată”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: twitter