x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Criptomonedele, în preferințele românilor. Circa 84% dintre aceștia vor să investească în monedele virtuale

Criptomonedele, în preferințele românilor. Circa 84% dintre aceștia vor să investească în monedele virtuale

18 Feb 2022   •   14:20
Criptomonedele, în preferințele românilor. Circa 84% dintre aceștia vor să investească în monedele virtuale

Circa 40% dintre români au deținut criptomonede iar 84% vor să investească în monedele virtuale, arată un studiu realizat de Ipsos România la solicitarea Tradesilvania.com.

 

Totodată, 96% dintre adulții români care folosesc internetul au auzit de criptomonede, majoritatea  provenind din orașele mari și au un nivel superior de educație. 

40% dețin în prezent, sau au cumpărat în trecut, monede virtuale, iar 84% vor să investească în viitor. Această alegere se manifestă mai ales în rândul persoanelor între 18-44 de ani, din Capitală și orașele de mărime medie. 
Totodată, 4 din 10 persoane care au auzit de criptomonede deţin sau au avut în posesie criptomonede până în prezent, ceea ce denotă, conform studiului, tendinţa de creştere a adopţiei criptomonedelor pentru români de-a lungul ultimilor ani.

Aproximativ 70% dintre români au auzit de Bitcoin (BTC), investind în această monedă virtuală 75% dintre persoanele care dețin criptomonede. Altele cunoscute sunt Ethereum (ETH) şi Dogecoin (DOGE). Moneda românească Elrond (EGLD) este cunoscută de 20% dintre cei care au auzit de crypto, iar 8% dintre posesorii de criptomonede deţin EGLD.

50% dintre adulții cu acces la internet știu despre jetoanele nefungibile (NFT), iar 20% dintre aceștia le și dețin.

Utilizatorul român de crypto este educat, are o înţelegere bună a ecosistemului crypto şi preferă să se informeze de la specialiştii din domeniu. Cercetarea a fost realizată pe 500 utilizatori de internet cu vârste între 18-55 ani, din mediul urban sau rural din România.
 

×
Subiecte în articol: criptomonede