x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Ministerul Turismului a alocat 20 milioane de euro pentru investiţii în Borşa

Ministerul Turismului a alocat 20 milioane de euro pentru investiţii în Borşa

20 Mai 2019   •   21:52
Ministerul Turismului a alocat 20 milioane de euro pentru investiţii în Borşa

Ministerul Turismului a acordat primăriei oraşului Borşa, judeţul Maramureş, o finanţare de peste 20 de milioane de euro pentru construirea unei telegondole şi a unei piste olimpice de schi, care va fi prima de acest fel din România. Lucrările ar putea începe imediat după semnarea contractului de către ministrul Turismului şi ar dura un an, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş.

„Printr-o politică ingenioasă a Ministerului Turismului proiectul telegondolei şi a pârtiei olimpice de schi din Borşa devine realitate şi putem anunţa obţinerea a peste 20 de milioane de euro pentru acest proiect. Primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, se angajează ca, într-un an de zile, lucrările să fie şi finalizate, mai ales că are din partea Ministerului Turismului, proaspăt adus din Bucureşti, avizul pentru această investiţie, respectiv suma alocată de Guvernul României. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem parte de vizita ministrului Turismului în judeţul Maramureş pentru semnarea contractului şi demararea lucrărilor”, a arătat, în comunicat, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Potrivit primarului oraşului, Sorin Timiş, proiectul construirii pârtiei de schi este o parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei Borşa, estimat la 70 - 100 milioane de euro, care include încă 8 instalaţii de transport pe cablu, construirea unei arene de biatlon şi schi fond şi complex de trambuline, ajungându-se, în final, la un domeniu schiabil de 25 de kilometri. Întregul proiect este prins în Masterplanul de turism al României şi s-ar putea derula pe o perioadă de 10 ani.

×
Subiecte în articol: investiţie