x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Netcity Telecom a mai obţinut 10 milioane euro

Netcity Telecom a mai obţinut 10 milioane euro

23 Apr 2018   •   12:50
Netcity Telecom a mai obţinut 10 milioane euro

Netcity Telecom a semnat, pe 19 aprilie 2018, majorarea facilităţii de credit de tip club loan în valoare de 36 milioane euro cu o nouă facilitate, în valoare de 10 milioane euro, cu un sindicat de bănci format din BCR şi BRD, se arată într-un comunicat al companiei.

 

Împrumutul urmează să fie utilizat pentru continuarea lucrărilor de extindere a infrastructurii subterane de fibră optică în următorii 3 ani. Conform documentului, facilitatea de credit va fi utilizată de companie pentru suplimentarea celor peste 20 milioane de euro deja alocaţi din fonduri proprii pentru continuarea lucrărilor de extindere a infrastructurii subterane de fibră optică.

Astfel, Netcity Telecom estimează că, până în 2020, investiţia privată va depăşi 70 milioane de euro. Lungimea reţelei urmează astfel să se dubleze, la peste 1.800 km, continuând ulterior să crească în fiecare an, în funcţie de necesităţile Capitalei. Datorită extinderii reţelei, veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti rezultate din redevenţa plătită de operatorul Netcity Telecom se vor dubla, până la peste 2 milioane de euro pe an.

Netcity Telecom este operatorul reţelei Netcity, fiind responsabil cu finanţarea integrală, realizarea şi operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în anul 2008 cu Primăria Municipiului Bucureşti pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevenţă anuală de 12% din venituri.

Netcity Telecom a fost preluată integral în februarie 2017 de către operatorul de telecomunicaţii Direct One S.A., ambele companii făcând parte din holding-ul Electrogrup Infrastructure S.A., care a fost înfiinţat în decembrie 2017. AGERPRES

×