x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii O treime din tichetele “Rabla” au fost alocate

O treime din tichetele “Rabla” au fost alocate

de Elena Stan    |    19 Mai 2014   •   17:26
O treime din tichetele “Rabla” au fost alocate
Bugetul total alocat pentru programul de anul acesta este de 140 milioane de lei
La o lună de la demararea programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, peste 5.720 de rezervări pentru persoane fizice au fost înregistrate în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit unui comunicat al Ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

''La puţin peste o lună de la momentul în care am lansat programul Rabla 2014, avem mai bine de 5.000 de rezervări pentru persoanele fizice. Dacă facem un calcul simplu, putem vedea că aproape 30% din totalul tichetelor electronice au fost deja alocate. Asta înseamnă că programul funcţionează foarte bine'', a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Rabla are succes în Capitală
Topul judeţelor cu cel mai mare număr de rezervări este condus de Municipiul Bucureşti, cu 1.357 rezervări, urmat de judeţele Argeş şi Constanţa, cu 329, respectiv 280 rezervări. Pe ultimele 3 locuri ale clasamentului se află judeţele Teleorman, Bistriţa Năsăud şi Sălaj cu 36, 20, respectiv 14 rezervări.

Din totalul rezervărilor făcute doar 20 au fost invalidate din cauza datelor completate greşit sau eronate. “În perioada următoare ne aşteptăm la un nou val, format din acele persoane care aşteaptă contractarea unui credit pentru achiziţie. Dacă ne vom mişca în ritmul acesta, este posibil să epuizăm tichetele electronice înaintea datei preconizate”, a adăugat ministrul Attila Korodi.

Eco-bonus pentru maşinile bio
Pentru ediţia din acest an a Programului “Rabla” sunt alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice şi instituţii publice. Bugetul  total alocat este de 140 milioane de lei.
Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani îşi vor putea achiziţiona o maşină nouă pe baza unui tichet valoric în sumă de 6.500 de lei, care se va aloca electronic.

În vederea stimulării achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 de lei în următoarele situaţii: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, respectiv achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

×
Subiecte în articol: programul rabla 2014