x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii România ar putea găzdui cel mai mare parc fotovoltaic din Europa

România ar putea găzdui cel mai mare parc fotovoltaic din Europa

04 Noi 2022   •   12:49
România ar putea găzdui cel mai mare parc fotovoltaic din Europa

Producătorul de energie curată Rezolv Energy a obținut drepturile de construcție și operare a unei centrale solare fotovoltaice cu o capacitate de 1.044 de megawați în vestul României. Dacă va fi construită, aceasta este de așteptat să devină cea mai mare din Europa.

Compania a achiziționat drepturile de la Grupul Monsson. Investiția se ridică la circa 1,6 milioane de panouri solare, estimate să genereze aproximativ 1.500.000 de MWoră pe an, capabile să alimenteze peste 370.000 de gospodării, scri euractiv.com.

Proiectul se află în fază avansată, iar Rezolv Energy evaluează soluții tehnologice și opțiuni de finanțare prin contractarea de împrumuturi.

Construcția urmează să înceapă în prima jumătate a anului viitor, ceea ce înseamnă că centrala ar trebui să fie finalizată până în 2025.

Rezolv Energy a fost lansat la începutul acestui an de către Actis, un important investitor global în infrastructură durabilă, iar conducerea societății a dezvoltat și gestionat anterior un portofoliu de proiecte energetice în Europa Centrală și de Sud-Est.

De asemenea, compania a anunțat, în luna octombrie, parteneriatul cu Low Carbon într-un alt proiect energetic din România. Este vorba despre un parc eolian onshore de 450 MW.

 

×
Subiecte în articol: parc fotovoltaic