x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Starwood vrea să cumpere participaţii în CA Immo şi Immofinanz

Starwood vrea să cumpere participaţii în CA Immo şi Immofinanz

22 Mar 2018   •   14:51
Starwood vrea să cumpere participaţii în CA Immo şi Immofinanz

Firma americană de private equity Starwood Capital a anunţat joi că vrea să achiziţioneze un sfert din compania imobiliară austriacă CA Immo şi o participaţie mai redusă în rivala Immofinanz, anunţul ducând la creşterea acţiunilor celor două firme la Bursa de la Viena.

 

O subsidiară din Luxemburg a Starwood a anunţat că oferă acţionarilor CA Immo 27,50 euro per titlu, minus orice dividend plătit, o primă redusă faţă de preţul acţiunilor la închiderea şedinţei bursiere de miercuri, de 26,54 euro. Firma americană a anunţat că vrea să achiziţioneze o participaţie de până la 26% în CA Immo.

Starwood, specializată în sectorul imobiliar, oferă acţionarilor Immofinanz 2,10 euro per titlu, minus orice dividend plătit, de asemenea o primă redusă faţă de preţul acţiunilor la închiderea şedinţei bursiere de miercuri, de 2,008 euro. Starwood intenţionează să cumpere până la 5% din Immofinanz şi a dat asigurări că cele două companii vor rămâne listate la Bursa de la Viena în cazul finalizării tranzacţiei.

Immofinanz AG şi CA Immo AG anunţaseră în aprilie 2016 că intenţionează să fuzioneze, o tranzacţie care ar fi avut ca rezultat crearea celei mai mari companii imobiliare din Austria şi, totodată, un gigant al pieţei imobiliare în Europa Centrală şi de Est.

Ambele companii austriece au portofolii de aproximativ patru miliarde de euro fiecare în Germania şi în Europa Centrală şi de Est, inclusiv aproape 3,2 milioane de metri pătraţi spaţii combinate de închiriat. Dezvoltatorii imobilari Immofinanz şi CA Immo au o prezenţă importantă şi pe piaţa românească. AGERPRES

×