x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Vești bune pe piața auto. O importantă companie va deschide o fabrică de baterii în România

Vești bune pe piața auto. O importantă companie va deschide o fabrică de baterii în România

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2024   •   13:00
Vești bune pe piața auto. O importantă companie va deschide o fabrică de baterii în România

O importantă companie va deschide o fabrică de baterii într-un oraș din România. Primarul localității susține că vor fi circa 200 de angajați inițial, cu perspectivă de triplare în viitor.

Tesla Energy Storage, parte a grupului ceh TESLA, anunță planurile de a construi o fabrică de baterii într-un oraș din România. Uzina de echipamente pentru stocarea energiei va produce baterii pentru zonele rezidențiale, comerciale și industriale, inclusiv pentru vehiculele electrice.

Compania a ales Zona Liberă din orașul Brăila pentru noua fabrică datorită poziționării geografice.

"Pe lângă discuțiile cu autoritățile locale, se vede o efervescență a investițiilor în Brăila. Brăila nu este un oraș lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Brăila, care va face legătura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Brăila – Galați, despre investițiile din port.

Pentru noi, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul că Brăila este un port maritim la Dunăre, ceea ce ne ajută să aducem materia primă și să expediem produsele mult mai ușor", au declarat reprezentanții companiei Tesla Energy Storage, subliniind că zona liberă este un avantaj semnificativ din perspectiva afacerii.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a menționat că fabrica va fi o investiție 100% verde, fără procese chimice, iar numărul de angajați va începe cu 200, cu perspectiva ca acesta să se tripleze în viitor.

Compania a anunțat că deja caută un director pentru fabrica din Brăila, contribuind astfel la obiectivul de a genera venituri de un miliard de euro la unitatea de producție din Brăila, potrivit economica.net.

×
Subiecte în articol: auto tesla fabrica Braila baterii electrice