x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Jurnalul Naţional, laureat la Gala Premiilor AJTR

Jurnalul Naţional, laureat la Gala Premiilor AJTR

16 Ian 2011   •   19:47

Cu mulţi ani înainte ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, luceafărul literelor române, să fie decretată zi a culturii naţionale, data de 15 ianuarie a fost un reper important pentru jurnliştii şi scriitorii din turism, de 18 ani, la 15 ianuarie având loc Gala Premiilor AJTR (Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism din România). Anul acesta, pentru a doua oară, Gala s-a desfăşurat la Horezu, în judeţul Vâlcea, în Oltenia-de-sub-munte. “A fost extraordinar să ne regăsim şi în 2011 la Horezu, loc care, prin peisaj, mănăstirile din preajmă, meşteşuguri şi obiceiuri populare, gastronomie este o chintesenţă a posibilităţilor de dezvoltare a turismului românesc”, ne-a declarat preşedintele AJTR, jurnalistul Mihai Ogrinji. AJTR a acordat sâmbătă premiile pentru anul 2010.

La categoria jurnalişti şi scriitori din turism, colega noastră Simona Lazăr a obţinut premiul “Tezaur” pentru coordonarea excepţionalei ediţii în 7 volume a “Poveştilor bucătăriei româneşti” de Radu Anton Roman.

Pentru reportaj radiofonic premiul a revenit lui Valentin Ţigău, de la Radio România Internaţional, în vreme ce pentru televiziune au fost premiaţi Dan Păvăloiu şi Ovidiu Pop (TVR Cluj) şi Uica Mihai (TVR Timişoara). Pentru fotografie, laurii au revenit lui Emanuel Tânjală (revista Vacanţe la ţară) şi Trestian Găvănescu (Râmnicu Vâlcea), iar pentru volumele tipărite în 2010 lui Mihai Sipoş, Gabriela Stănciulescu, Nicolae Lupu, Puiu Marinescu şi Marinela Ghereş. Au mai fost premiaţi Camelia-Maria Manea (România pitorească) şi Constantin Priescu (Economistul).

La secţiunea profesioniştilor din industria turismului, au fost premiaţi: Complexul balnear Geoagiu-Băi, Sorin George Nicolescu (Olimpic Internaţional Turism), Gheorghe Vătafu (maestru în arta culinară), Pensiunea Horezu, Complexul hotelier Ciric – Iaşi, Mihai Chitic (Cramele Halewood Prahova), Constantin Niţu (primarul staţiunii turistice Horezu), Biroul de promovare a Autorităţii Naţionale pentru Turism a Thailandei. Volker Reiter, de la Centrul Cultural Interetnic Sighişoara a fost premiat pentru proiectul “Curcubeu” de integrare profesională a tinerilor din mediul social defavorizat, proiect în care şi Jurnalul Naţional este partner.

×
Subiecte în articol: arte mass-media