x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Angajaţii E.ON din Germania intră în grevă

Angajaţii E.ON din Germania intră în grevă

17 Feb 2018   •   10:05
Angajaţii E.ON din Germania intră în grevă

Aproximativ 10.000 de angajaţi ai grupului energetic german E.ON vor intra luni în grevă, a anunţat sindicatul IG BCE, după ce a doua rundă de negocieri salariale s-a încheiat fără un acord.

 

IG BCE, care reprezintă angajaţii din domeniul chimic, energetic şi minier, a cerut o creştere de 5,5% pentru cei care lucrează în domeniul energetic, inclusiv subsidiarele E.ON - PreussenElektra şi Avacon - precum şi operatorul de reţea Tennet. Angajatorii au oferit doar un plus de 2,1% în următoarele 18 luni. Negociatorul şef al sindicatului, Holger Nieden, susţine că patronii nu ţin cont de situaţia economică bună din Germania.

Sindicatul comercial german Verdi a cerut, la randul lui, o majorare de 6% a salariilor. Următoarea rundă de discutii este 27 februarie. Un purtător de cuvânt al E.ON a declarat că firma este încrezătoare că se va ajunge la un acord salarial echilibrat şi corect, care va reflecta în mod adecvat interesele angajaţilor, situaţia economică a E.ON şi mediul competitiv.

Discuţiile urmează după un acord obţinut greu de IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, care recent a ajuns la un acord cu Federaţia angajatorilor Suedwestmetall privind programul de muncă şi majorarea salariilor, stabilind un cadru de referinţă pentru milioanele de angajaţi din cea mai mare economie europeană. Acordul prevede majorarea salariilor cu 4,3% din aprilie, precum şi posibilitatea reducerii săptămânii de lucru de la 35 la 28 de ore, pentru o perioadă de doi ani, le-a declarat jurnaliştilor Roman Zitzelsberger, negociator din partea IG Metall.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi. AGERPRES

×