x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Decizie de ULTIMĂ ORĂ privind majorarea pensiilor. Schimbare de situație. Poziția președintelui Klaus Iohannis

Decizie de ULTIMĂ ORĂ privind majorarea pensiilor. Schimbare de situație. Poziția președintelui Klaus Iohannis

01 Feb 2022   •   12:34
Decizie de ULTIMĂ ORĂ privind majorarea pensiilor. Schimbare de situație. Poziția președintelui Klaus Iohannis

După mai multe controverse în coaliție privind renegocierea PNRR pe tema pensiilor, acum președintele Klaus Iohannis ar fi acceptat propunerea PSD, potrivit unor surse anonime. 

”Creșterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru.  A fost o discuție la Cotroceni la începutul anului în care am susținut exact acest lucru, inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR. 

Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunța sub nicio formă la creșterea pensiilor și rezolvarea inechităților din sistem. 

Nu avem voie să lăsăm ca acțiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari. Este obligația noastră să apărăm drepturile pensionarilor.” spune Marius Budăi, ministrul Muncii. 

Discuțiile s-au purtat între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Renegocierile cu UE se vor desfășura în această lună la Bruxelles.

PSD vrea ca procentul alocat pensiilor să crească la 11%.  Totodată, Marius Budăi spune că din luna mai 2021 ar trebui să înceapă modificarea Legislaţiei privind pensiile, iar din septembrie să poată fi majorate pentru a doua oară în acest an. 

 

 

×
Subiecte în articol: pensii