x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Dependență de muncă sau pasiune pentru ceea ce faci? De ce muncești mai mult ca alții și cum te afectează asta

Dependență de muncă sau pasiune pentru ceea ce faci? De ce muncești mai mult ca alții și cum te afectează asta

21 Iun 2015   •   20:59
Dependență de muncă sau pasiune pentru ceea ce faci? De ce muncești mai mult ca alții și cum te afectează asta

 Treci peste etapa inițială de negare și încearcă să recunoști că ești dependent de muncă. Dar oare această obsesie pentru a lucra îți poate dăuna?

Dacă nu te oprești din a munci nici măcar în weekend, ziua în care ar trebui să te odihnești pare să nu mai apară niciodată. Întotdeauna mai găsești ceva de făcut, încă un email de citit, încă un telefon de dat, încă o zi în care trebuie să te duci la birou. Nu ai vacanțe și timp să te relaxezi, dar nici momente pe care să le petreci alături de cei dragi.

Într-o cultură care valorifică o clasă muncitoare și succesul pe plan financiar, persoanele dependente de muncă sunt văzute de către cei din jur ca fiind ambițioși și plini de spirit antreprenorial. Întreg sistemul este construit pentru a exploata capacitățile celor care doresc să muncească mai mult.

În același timp, acestea sunt persoanele care primesc evaluări pozitive, care sunt propuse pentru promovare și care sunt răsplătite cu bonusuri sau măriri de salariu. Societatea modernă este bazată pe un model care îi recompensează, în cele mai multe cazuri, pe cei ce muncesc din greu.

Terapeuții care tratează oamenii ce au un nivel de stres crescut datorat muncii în exces susțin că nu toți sunt dependenți, unii sunt doar foarte pasionați.

Cum poate influența sănătatea sau viața socială o poziție sau alta față de muncă?

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR



×