x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Mesaj de la MAE pentru românii din Marea Britanie

Mesaj de la MAE pentru românii din Marea Britanie

30 Mar 2018   •   07:30
Mesaj de la MAE pentru românii din Marea Britanie

MAE a lansat un clip informativ privind implicaţiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie, care, potrivit statisticilor, sunt în jur de 328.000.

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vorbeşte despre etapele parcurse până acum, despre perioada de tranziţie, dar şi despre viitorul relaţiilor dintre România şi Marea britanie, dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

„Încă de la începutul procesului Brexit, am avut ca prioritate garantarea drepturilor românilor din Marea Britanie. În această etapă a negocierilor, cetăţenii europeni care trăiesc, lucrează şi studiază în Regatul Unit urmează a beneficia în continuare de drepturile câştigate sau în curs de dobândire, iar regimul persoanelor care se stabilesc în acest stat inclusiv în perioada de tranziţie se va aplica uniform, fără discriminare, pentru toate statele membre. Vom menţine un contact permanent cu Michel Barnier şi echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura că aceste angajamente asumate vor fi integrate în acordul final de retragere şi lucrăm în continuare la toate elementele specifice de interes pentru România, în vederea introducerii lor în textul acestui document“, a declarat Victor Negrescu.

Potrivit informaţiilor transmise prin intermediul clipului, etapa a doua a negocierulor va dura până în octombrie 2018, iar MAE aşteaptă opinii, sugenţii şi proiecte de la cetăţenii interesaţi de Brexit, acestea urmând a fi integrate în ”viziunea României”.

Victor Negrescu a subliniat că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va fi pregătită să informeze, să îndrume şi să sprijine cetăţenii în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit. OBSERVATOR

×