x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești BUNE pentru toți pensionarii. Ce spune Adrian Câciu despre viitoarele măsuri ale guvernului

Vești BUNE pentru toți pensionarii. Ce spune Adrian Câciu despre viitoarele măsuri ale guvernului

15 Oct 2022   •   11:45
Vești BUNE pentru toți pensionarii. Ce spune Adrian Câciu despre viitoarele măsuri ale guvernului

Majorarea pensiilor va fi în cuantum mai mare decât prevede legea, potrivit afirmațiilor ministrului Finanțelor, Adrian Câciu.

"Creşterea pensiilor a fost anunțată și rămâne ultima, să zic așa, discuție de făcut în coaliție, când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare. Nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont, în sensul în care creșterea economică, evident, se reduce pe anul viitor, explică demnitarul la antena3 CNN.

El precizează că "această  creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. N-o să spun procentul".

Totodată, Adrian Câciu spune că taxele nu vor crește în următorii doi ani. 

"Nici nu au fost creșteri, a fost eliminarea unor excepții. Dacă vrem să fim sinceri până la capăt. Nu intervin măsuri noi. Avem și analiza făcută de Comisia Europeană. Tot ce s-a stabilit, dacă vreți, în ajustarea fiscală. Până la urmă, reforma fiscală a fost validată de Comisia Europeană, asta pot să vă anunţ", a mai spus ministrul Finanțelor. 

×
Subiecte în articol: pensii adrian caciu