x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vreau să avansez în carieră. Unde mă angajez?

Vreau să avansez în carieră. Unde mă angajez?

de IncomeMagazine    |    07 Ian 2013   •   06:54
Vreau să avansez în carieră. Unde mă angajez?
Sursa foto: Zsolt Nyulaszi/Getty Images/Hemera

Salariul şi oportunităţile de promovare sunt principalele două criterii în funcţie de care tinerii îşi aleg cariera, chiar dacă asta înseamnă, uneori, să lase vocaţia în plan secund. Aparenţele pot fi adesea înşelătoare, iar sectoarele care au cea mai mare greutate în economie nu sunt neapărat şi cele mai „lejere”. O privire atentă asupra pieţei oferă însă indicii asupra domeniilor în care un junior îşi poate construi cel mai uşor o carieră.

IT
IT-ul este un fel de Mecca pentru tinerii profesionişti. Salariile de intrare sunt printre cele mai mari din piaţă, cultura organizaţională nu impune o structură la fel de riguroasă sau de stufoasă ca în alte domenii, iar avansarea ierarhică, însoţită, desigur, de un plus salarial, nu se lasă, în genere, foarte mult aşteptată. Cu toate acestea, trebuie ştiut că IT-ul este un domeniu solicitat, astfel încât, în spatele unui cumul impresionant de oportunităţi şi beneficii financiare, se ascunde un volum foarte mare de muncă.

PUBLICITATE
Industria publicităţii a fost puternic lovită de criză şi, deşi în primă fază, chiar şi agenţiile au redus numărul de angajaţi, treptat, lucrurile au început să se regleze, iar acum situaţia pare stabilizată. Agenţiile de comunicare au fost însă în mod tradiţional incubatoare de tinere talente, care au promovat rapid şi nu puţine sunt cazurile în care aceştia au ajuns în fruntea unor divizii sau agenţii componente ale unui grup în jurul vârstei de 30 de ani. De altfel, în agenţiile de publicitate media de vârstă este printre cele mai mici din tot mediul de business, ştiut fiind că recrutările pentru poziţii de intrare se fac de pe băncile facultăţilor.

Citeste AICI si despre alte unde domenii poate construi uşor o carieră


Citeste si
Cum să intri în vizorul unui head-hunter
Topul celor mai stresante locuri de munca
Cele mai căutate locuri de muncă în 2013
Unde putem munci in UE
4 alternative pentru cei care se plictisesc la muncă

×