x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Schwartzenberg: Cererea insolvenţei este o procedură de reorganizare cu care Ghiţă e de acord

Schwartzenberg: Cererea insolvenţei este o procedură de reorganizare cu care Ghiţă e de acord

06 Sep 2011   •   11:39

Elan Schwartzenberg a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca cererea insolventei depusa de Realitatea Media este o procedura de reorganizare judiciara cu care Sebastian Ghita, managerul companiei, este de acord.

"Am venit aici pentru a explica ce se intampla cu Realitatea. Pentru a nu crede cineva ca intram in insolventa sau a nu se intelege ca este vorba de un faliment. Dupa patru luni de la achizitie, am ajuns la concluzia ca este nevoie sa initiem o procedura de reorganizare judiciara. Exact asa se numeste - reorganizare judiciara. Scopul acestei proceduri este a de a apara societatea de tot ce se intampla ostil in afara ei. Procedura dureaza, de obicei, trei ani de zile si permite societatii, conducerii, proprietarilor de a reorganiza tot ce se intampla acolo. In speta, sa va dau un exemplu, am incercat sa reesalonam, potrivit legii date de acest guvern, creditul celor de la ANAF. Avem o datorie acolo. Avem penalizari. Avem intarzieri. Este vorba de o suma de mai multe milioane de euro. Nu numai ca nu am reusit sa o reesalonam cu dansii, dar functionam de mai multe luni cu conturile total blocate. Mai mult decat atat, managementul nu a reusit sa isi achite datoriile la stat, ma refer la taxe si salarii, nici TVA. Nu din rea vointa. Pur si simplu nu au mai facut fata. Si atunci, discutand, sfatuindu-ma cu avocati, cu oamenii care se pricep in acest domeniu, am ajuns la concluzia ca cea mai buna metoda este de a schimba aceasta procedura", a declarat Elan Schwartzenberg.

El a mai precizat ca legea obliga o companie aflata in insolventa sa autoinitieze procedura de reorganizare judiciara. De asemenea, el a explicat ca scopul sau este ca, in cativa ani, sa rezolve toate problemele, "fara presiunea creditorilor, fara a avea conturile blocate" si cu posibilitatea de a activa in mod normal.

Potrivit lui Schwartzenberg, compania are doua mari probleme in prezent: datoriile mari din trecut, "nu neaparat justificate", si pierderi lunare destul de mari.

Trustul Realitatea Media si-a cerut insolventa, primul termen stabilit de instanta pentru analizarea acestei solicitari fiind 7 septembrie, potrivit site-ului Tribunalului Bucuresti, unde dosarul a fost inregistrat pe 2 septembrie.

Cererea insolventei nu presupune neaparat intrarea in faliment a unei companii.

×
Subiecte în articol: mass-media