x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Serele de legume – o afacere profitabilă

Serele de legume – o afacere profitabilă

28 Sep 2021   •   11:51
Serele de legume – o afacere profitabilă

Pentru că tot mai mulți oameni își doresc să mănânce bio sau legume crescute cât mai natural, tot mai mulți antreprenori pornesc o afacere în domeniul legumiculturii, dacă își permit. Dar ce anume trebuie să îți ,,permiți’’, ca să începi o astfel de afacere în acest domeniu? Deși pare ușor, nu ai cum să crești legume pe cont propriu, dacă nu dispui de suficient teren pentru a realiza acest lucru. Așadar, cel mai important pas îl reprezintă terenul, adică spațiul în care vei cultiva propriile legume, în vederea comercializării acestora. Dacă dispui deja de câteva zeci sau sute de metri de pământ (nu există limită maximă), atunci ești cu un pas mai aproape de visul tău. Dacă nu ai teren, dar dorești totuși să prosperi în legumicultură, atunci achiziționarea acestuia este primul pas pe care trebuie să îl faci în acest sens. 

După ce te-ai asigurat că ai spațiul necesar pe care să cultivi legumele, următorul pas pe care trebuie să îl faci este pregătirea minuțioasă a terenului, iar apoi construirea unei sere rezistente, dotată cu tot ce îi trebuie: sistem de irigații, sistem de încălzire, ferestre de aerisire și așa mai departe. De ce trebuie să faci toate aceste lucruri? Deoarece doar așa te asiguri că ai parte de recolte extrasezon, adică atunci când cele mai multe legume din supermarketuri sunt importate din alte țări, pentru că nu se găsesc la noi în țară. Dacă ai sere legume, ai tot ce îți trebuie! Pentru că acestea îți vor garanta producții chiar și iarna, când cele mai mari lanțuri de restaurante sunt în mare căutare de legume proaspete. Și, la ora actuală, sunt foarte multe restaurante care caută să încheie contracte pe termen lung cu producători serioși.

De ce sunt serele de legume o afacere profitabilă?

  1. Oferă legume proaspete chiar și iarna. Mulți oameni își doresc să mai mănânce legume care chiar să aibe gust și miros.
  2. Oferă venituri sigure în cel mai sărac anotimp din an (atunci când și cheltuielile de orice natură sunt mult mai mari).
  3. Oferă siguranță financiară pe termen lung. Poți cultiva legume prin rotație, pentru a oferi diversitate clienților.
  4. Rămâi și tu cu legume și / sau fructe pe care le poți consuma împreună cu familia, fie proaspete fie prelucrate (murături, dulcețuri, mâncăruri gătite și așa mai departe).
  5. Este o afacere pe care o poți lăsa moștenire copiilor, care la rândul lor o pot lăsa moștenire copiilor lor.
  6. Îți oferă noi perspective și îți deschide uși către colaborări importante, legând astfel conexiuni și parteneriate care pot să țină o viață.
  7. Te ajută să îți schimbi alimentația. Având la dispoziție legume proaspete, îți va fi mai ușor să le încluzi în alimentația zilnică.
  8. Cultivi orice, atâta timp cât legumele sunt protejate de sera pe care ai ridicat-o. De aceea este important să investești într-un sistem de irigații și unul de încălzire.

Nu știi unde să cauți accesorii și materiale de construcții pentru sere? Alege magazinul online Regal Fermierul, pentru că pune la dispoziție tot ce îți trebuie pentru un astfel de proiect. Partea și mai bună este că oferă o gamă completă de produse pentru legumicultori, agricultori sau simpli pasionați de grădinărit, la prețuri fără concurență, astfel încăt să poți să îți duci proiectele la bun sfârlit, fără griji în plus că nu ai tot ce îți trebuie la îndemână. Este partenerul de nădejde pe care trebuie neapărat să îl ai aproape, dacă dorești să faci lucrurile eficient ți să oferi și tu, la rândul tău servicii profesionale de 5 stele. Echipa Regal Fermierul este deja cunoscută în rândul ,,veteranilor’’ care sunt de mult în domeniul legumiculturii și nu numai. Merită să le acorzi o șansă, dacă îți dorești să pornești și tu cu dreptul, învățând, practic, de la cei mai buni. Produsele lor sunt destinate și pentru treburile gospodărești, de zi cu zi.

De ce să optezi pentru legume?

Legumele sunt pline de vitamine și minerale, de care corpul are nevoie zilnic pentru buna funcționare. Iar hrana va rămâne o prioritate pentru omenire. De aceea, ai toate motivele să alegi o afacere în legumicultură, dacă îți dorești să manageriezi o afacere pe termen lung. În plus, legumele ne ajută să ne menținem sănătatea fizică în parametrii optimi, lucru care este un mare beneficiu pentru noi, pentru că doar dacă suntem fizic sănătoși și capabili, putem să facem ceva în viață. Starea de sănătate șubredă ne împiedică să facem tot ce ne dorim și ne poate face dependenți pe viață de tratamente medicamentoase, fără de care se poate totuși (cu anumite excepții) trăi dacă avem o alimentație corespunzătoare, bazată în mare parte pe legume și fructe (proaspete sau foarte puțin gătite la abur, ca să nu își piardă proprietățile nutriționale).

Nu este ușor să ai în grijă sere de legume, vei avea cu siguranță nevoie de o echipă de încredere, muncitoare, care să te ajute, dar nu este deloc imposibil să prosperi, dacă dorința de muncă este mare. Legumele sunt la mare căutare, în special în marile lanțuri de magazine, dar și oamenii obișnuiți caută tot mai des să cumpere legume direct de la producători, pentru că au garanția că pot achiziționa produse proaspete (de cele mai multe ori, în astfel de cazuri, producătorii oferă oamenilor legumele proaspăt culese din vrej, fapt care le câștigă și mai multă apreciere).

Dacă deții pământ ce poate fi lucrat (dar momentan nu este), atunci nu mai sta pe gânduri și pornește chiar azi o afacere cu sere de legume, pentru că merită!

×