x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) dezvoltat la CNAS, finalist în competiţia celor mai bune proiecte internaţionale

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) dezvoltat la CNAS, finalist în competiţia celor mai bune proiecte internaţionale

07 Oct 2011   •   08:59
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) dezvoltat la CNAS, finalist în competiţia celor mai bune proiecte internaţionale

Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) a oferit titlul de Finalist al competitiei 2011 proiectului Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in cadrul categoriei proiecte de mari dimensiuni. Gratie acestei nominalizari, proiectul SIUI va fi prezentat alaturi de ceilalti Finalisti, la categoria sa, in Gala Premiilor IPMA, care va avea loc la 11 octombrie 2011 la Brisbane, Australia, in cadrul celui de-al 25-lea Congres Mondial al IPMA.

Selectarea proiectului SIUI dintre foarte multele proiecte candidate din intreaga lume drept una din realizarile apreciate ca au atins nivelul de excelenta in Project Management este o performanta cu adevarat exceptionala.

Aceasta recunostere de catre cea mai respectata autoritate in domeniul managementului de proiecte (din toate domeniile de activitate, nu numai din domeniul informatic) dovedeste odata in plus valoarea deosebita a sistemului implementat la CNAS, apreciata de aceasta data la nivel mondial. Selectarea SIUI a fost realizata in urma unui audit efectuat de o echipa de auditori internationali ai IPMA, veniti din Turcia, Olanda, China, Iran si Grecia. Ulterior, evaluarea tuturor proiectelor candidate s-a realizat de un juriu international la 18 septembrie 2011 la Berlin, rezultatul fiind plasarea proiectului SIUI printre Finalistii competitiei, urmand ca premierea sa se realizeze in Gala Congresului Mondial IPMA de la Brisbane.

IPMA – International Project Management Association - este cea mai mare si mai prestigioasa organizatie non-profit pentru managementul organizatiilor, reunind mai mult de 50 de asociatii nationale de management de proiect, avand membri in Europa, America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Orientul Mijlociu si Australia.

Adevarate premii Oscar pentru Excelenta in Managementul de proiecte, premiile IPMA se acorda la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized si Proiecte Medium-Sized. Proiectul SIUI a fost nominalizat la categoria Big-Sized Projects si va primi in cursul galei trofeul de Finalist. SIUI a participat in competitie cu numele "Single Integrated Information System (SIUI) for the National Health Insurance House in Romania (NHIH)', realizat de Hewlett Packard Romania si SIVECO Romania S.A.

In competitia finala, SIUI concureaza cu alte 6 proiecte prestigioase (acoperind diferite arii de activitate si tari cu foarte mare putere economica), selectate la aceeasi categorie – Big-Sized Projects: India, Rusia, Italia, Germania.

"Aceasta distinctie oferita de prestigioasa organizatie International Project Management Association dovedeste performanta Sistemului Informatic Unic Integrat dezvoltat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Promovarea instrumentelor informatice pentru dezvoltarea unui sistem medical modern duce la o mai buna gestionare a fondului de asigurari de sanatate si la cresterea calitatii actului medical, in beneficiul direct al asiguratilor. SIUI este in prezent unul dintre cele mai mari sisteme informatice dezvoltate in Romania. Sistemul este 100% operational si functioneaza progresiv de mai bine de 3 ani, fiind singurul mijloc prin care se raporteaza serviciile medicale si se efectueaza plata acestora », a declarat Lucian Nicolae Duta, presedinte CNAS.

×
Subiecte în articol: mass-media